Integrale lichaamstherapie Saskia Eikhout

Integrale lichaamstherapie Saskia Eikhout
Bel 06 15 04 51 23

Massages

Welke massage?
Lees hier meer over in welke gevallen een massage
geschikt is voor je.

Assessment
In mijn praktijk kijken we samen wat je nodig hebt. Er zijn momenten in je leven, waarin het goed is om stil te staan bij jezelf. Soms vraagt een lichamelijke klacht je aandacht, soms loop je steeds opnieuw tegen een bepaald thema aan in je leven. Of het is tijd om in een (te) druk leven ruimte te maken om jezelf weer eens te voelen.

Wanneer?
Heb je een fysieke klacht zoals: rugpijn, hoofdpijn, last van je schouders? Verlang je naar aandachtige aanraking? Doe je een vastenkuur: door massage worden spieren soepeler. Afvalstoffen worden afgevoerd en voedingsstoffen worden beter aangevoerd.? Heb je zin in een moment van bezinning en tijd voor jezelf? Wil jij je lichaamssignalen beter leren verstaan? Neem dan voor een afspraak contact met mij op. Geen van deze massages is erotisch getint!

Kun je altijd gemasseerd worden?
Nee, bij koorts of misselijkheid, acute pijn, vreemde afwijkingen van de huid, bloeduitstortingen, steenpuisten, trombose, fracturen en zonnebrand masseer ik je niet. Ik masseer ook niet als je onder invloed bent van drugs en/of alcohol. Ik werk vanuit mijn hart, maar wel met verstand.

X Sluiten
Klassieke Massage
Bevorderend voor de afvoer
van afvalstoffen, betere weefseldoorbloeding.

Klassiek massage is een van de oudste vormen van massage. Deze is, in tegenstelling tot energetische massage, voornamelijk op spieren en gewrichten gericht. Een klassieke massage zal daarom ook bevorderend zijn voor de afvoer van afvalstoffen, zorgen voor een betere weefseldoorbloeding en een snellere opname van voedingsstoffen. De massage kan rustgevend werken voor het zenuwstelsel, het immuunsysteem versterken en de productie van endorfine (hormoon van pijnreductie) verhogen.

X Sluiten
Energetische massage
Brengt je in contact met de stroming in jou.

Energie wil graag en uitbundig stromen. Een energetische massage brengt je in contact met de stroming in jou. Hoe voelt de stroom voor jou? Waar stagneert het? Deze massagevorm is een zachte vorm met voornamelijk lange strijkingen. Er zal minder in worden gegaan op de spieren en gewrichten, tenzij dit aandacht vraagt.

X Sluiten
Polariteits massage
Hierbij worden de energiecentra (zgn. chakra's) van de mens betrokken.

Dit is een massage waarbij niet enkel wordt aangeraakt met direct huidcontact maar waar energie wordt ingezet om voelbaar te maken wat er in jou leeft.

X Sluiten
Bindweefsel massage
Een mooie manier om eens te voelen wat er onderhuids aanwezig is.

Een massage die in gaat op het bindweefsel, de laag weefsel direct onder onze huid. Een mooie manier om eens te voelen wat er onderhuids aanwezig is. Het bindweefsel is verbonden met ons zenuwstelsel en daarmee ook met alle lichaamsdelen en organen.

X Sluiten
Holistic Pulsing
Een zachte massagevorm waarbij het lichaam in een pulsende beweging wordt gebracht.

Door de constante beweging wordt goed voelbaar waar "de puls" stopt en waar hij vloeiend beweegt

X Sluiten
Voetreflex Massage
Het masseren van reflexpunten heeft een stimulerende werking.

Via reflexpunten in de voeten worden energiebanen in het lichaam geactiveerd. Het masseren van deze punten heeft een stimulerende werking naar het corresponderende punt in het lichaam. Vanuit de holistische visie nodig ik je uit je aandacht te richten op wat er op dat moment te ervaren is. Wanneer het lichaam aandachtig gevoeld wordt, komt er vaak veelzeggende informatie naar boven. Voetreflex therapie brengt lichaam en geest weer in harmonie en zorgt voor balans en ontspanning.

X Sluiten
Hoogsensitiviteit (HSP)
Massage en Hoogsensitiviteit: Ik ben gespecialiseerd in massage voor hooggevoeligheid ofwel HSP (Hoog Sensitief Persoon).

Hooggevoelig zijn is een staat van zijn. Hoogsensitieve personen hebben een zenuwstelsel dat zeer gevoelig is voor prikkels en stimulansen. Indrukken worden uitgebreider en nauwkeuriger door het zenuwstelsel verwerkt. Hierdoor beleeft een HSP-er sensaties intenser dan de gemiddelde persoon. Integrale lichaamstherapie kan je hierbij enorm ondersteunen.

Voor meer informatie over HSP, zie onderstaande PDF documenten.

Wat is HSP.pdf

Kenmerken en tips.pdf

X Sluiten
Triggerpoint therapie
Triggerpoint therapie is zeer effectief om bepaalde pijnen te verhelpen.

Samengetrokken weefsel veroorzaakt niet alleen pijn in spieren, ook in de nabijgelegen zenuwbanen. Triggerpoints kunnen ontstaan door o.a. stress, overbelasting, verwondingen, chemische stoffen. Toepassingsvoorbeelden: spanningshoofdpijn, migraine, rug-, nek-, schouderpijn. Stijfheid en pijn in gewrichten als knokkels, polsen, ellebogen, schouders, knieƫn en heupen zijn symptomen van triggerpoints. Zelfs een belangrijk deel van menstruatiepijn is afkomstig van triggerpoints.X Sluiten
Fibromyalgie
Mensen die last hebben van fibromyalgie lopen de hele dag met spierpijn en andere klachten.

Deze mensen ervaren (eigenlijk te hoge hoeveelheid) de hele dag spierpijn, met alle gevolgen van dien. Er zijn veel soorten massages die klachten voorvloeiend uit spierpijn kunnen verlichten. Het grote voordeel van masseren is, is dat het een direct effect heeft op je spieren. Wanneer er druk op je spieren wordt uitgeoefend (door de massage) zal je spier meer zuurstof worden toegediend. Hierdoor kunnen de afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Afvalstoffen zoals melkzuur: melkzuur is in 9 van de 10 gevallen de grote boosdoener van spierpijn, dit hoopt zich namelijk op in je spieren en dit zorgt voor de bekende fibromyalgie verschijnselen. Door te masseren kan dus als het ware het melkzuur worden afgevoerd.X Sluiten